Om os

Velkommen til Plejecenter Sønderhaven

Her er plads til både yngre og ældre. Både dem, der har brug for pleje og dem, der ønsker en lettere hverdag i en velindrettet bolig.

Velkommen

Sønderhaven består af tre forskellige enheder: Et plejecenter for ældre med 48 plejeboliger og otte korttidsboliger, et bofællesskab for yngre udviklingshæmmede med 12 boliger, og 16 ældreboliger fordelt med otte 2-rums og otte 3-rumsboliger.

I den største af de fire bygninger ligger plejeboligerne på 1. og 2. etage. I stueetagen er en stor dejlig café, som har åbent for frokostservering alle hverdage fra kl. 11 til 13.30, og som også anvendes til aktiviteter og arrangementer. I tilknytning til caféen er et stort aktivitetscenter for alle pensionister i Måløv. I stueetagen ligger endvidere en tandlægeklinik,  fysioterapi, ergoterapi og et daghjem for byens borgere med demenssygdomme.

Centret rummer desuden  en række spændende energiløsninger herunder udnyttelse af solenergi og en ny type jordvarmeanlæg. Læs meget mere om centret i PDF ikon KAB's informationspjece.

Byggeriet er opført i et samarbejde mellem Ballerup Kommune og Ballerup Ejendomsselskab. Alle boligerne anvises af Ballerup Kommune, men udlejes af KAB, der er administrationsselskab for Ballerup Ejendomsselskab.

Personale

Plejecenterleder

Annie Andersen  

vnab@balk.dk

tlf. 4477 3131

 

Afdelingsleder 

Jeannette Saaby Gundelund

jgun@balk.dk

tlf. 2516 9776

 

Administrativ medarbejder

Louise Frydendahl Ladefoged

lla5@balk.dk

tlf.: 4477 1790

 

Telefonnumre til afdelinger:

1.sal, Terrassen Øst:   4477 1763, 4477 1764 og 4477 1765

1.sal, Terrassen Vest:  4477 1766, 4477 1770 og 4477 1772

2.sal, Balkonen Øst:    4477 1773, 4477 1774 og 4477 1775

2.sal, Balkonen Vest:   4477 1777, 4477 1779 og 4477 1780

Ældreboliger:               4477 1650 og 4477 1651

 

Plejecenteret

Det er en stor beslutning at flytte til en ny bolig, og den kan føles endnu større, når den ny bolig indebærer en helt anden boform. Se, hvordan du søger en plejebolig her

Plejeboligerne ligger på 1. og 2. sal, og er placeret i fire grupper med 12 lejligheder, som er fælles om et køkken/alrum, en opholdsstue og nogle mindre hyggekroge. I 1.sals niveau er en bred terrasse, som følger bygningens indre mur hele vejen rundt. Der er flere udgange til terrassen, hvor der er god plads til ophold og udsigt til den indre have. På 2. sal er der store balkoner på bygningens yderside med udsigt over lokalområdet.

Lejlighedens bruttoareal er 75,4 m2, hvoraf godt halvdelen ligger i fællesarealerne. Lejlighedens opholdsrum har en køkkenniche med køleskab og vask, og der er mulighed for at tilslutte en kaffemaskine eller el-kedel. Boligen er udstyret med antennestik til radio og TV. Det er Yousee, der lever antennesignalerne, og den lille TV-pakke er installeret. Endvidere er der telefonstik og kaldeanlæg til personalet.

Soveværelset er adskilt fra opholdsrummet med en rumdeler, som kan afmonteres, hvis man ønsker det. Der er et stort klædeskab og en seng med madras.

Boligformen indebærer, at du kommer til at leve tæt sammen med andre, og den inviterer til at indgå i sociale fællesskaber med de øvrige beboere. Men du bestemmer selv, hvordan din hverdag i Sønderhaven skal være. Dagens måltider serveres i køkken/alrummet, og det er en god indgang til at lære de øvrige beboere at kende, men det er altid muligt at vælge at spise i sin bolig. Det er i høj grad muligt også at vælge en mere privat tilværelse, hvis du ønsker det.

Politikker og prislister

Du kan ansøge din bopælskommune om hjælp til boligindskud og boligstøtte. Støtten er afhængig af din indkomst og formue. Du kan kontakte boligstøttekontoret i din kommune, som kan svare på spørgsmål om disse forhold.

Indskud ca. 36.400 kr.
Husleje   7.904 kr.
A conto varme      293 kr.
A conto el      506 kr.
A conto vand      210 kr.
Antenne m.v.        159 kr.
Ophavsafgift        33 kr.
Husleje inkl. a conto forbrug   9.105 kr.

 

Servicepakker

Kost, vask, rengøring og personlig hygiejne er ydelser, som plejecentrets beboere betaler for udover huslejen. Disse serviceydelser er samlet i fem forskellige pakker, og prisen fastsættes af kommunalbestyrelsen for et år ad gangen.

Kostpakken

Alle måltider og mellemmåltider, som afregnes ved en månedspris . Hvis man ikke er hjemme, kan man afmelde måltider og få refusion for disse. Afmelding skal ske senest kl.12 dagen før.

Linnedpakke: 

Sengelinned og håndklæder, som leveres efter behov. Man kan bruge sit eget linned, men vi har ikke mulighed for at vaske det i Sønderhaven. Vask af sengelinned på vaskeri koster fuld linnedpakke.

Tøjvask: 

Vask af beklædning og boligtekstiler. Tøjvasken foregår i vaskeriet i Sønderhaven.

Rengøring og toiletartikler: 

Ballerup kommunes kvalitetsstandard er rengøring i lejligheden hver 14.dag. Vi anvender redskaber og rengøringsmidler, der er arbejdsmiljømæssigt godkendt, og kan derfor ikke påtage os regngøring med midler indkøbt af beboerne. 

Vinduespolering: 

Udvendig og indvendig i boligen to gange om året

Se politikker og prislister for Ballerup Kommunes plejecentre her

 

CAFÉ OG AKTIVITETSCENTER

Aktivitetscenteret, som ligger i plejecentrets stueetage i tilknytning til caféen, er åben for alle pensionister i lokalområdet og drives på frivillig basis af brugerne.

Her er billardbord og gode muligheder for at hygge sig over en kop kaffe eller et spil kort. Aktivitetscenteret holdes jævnligt bankospil, arrangerer foredrag og udflugter.

Caféen er åben alle hverdage fra kl.11 til 13.30, (varm mad sælges fra kl.11.30-13.00). Køkken Ballerup serverer smørrebrød, lune retter, kager og drikkevarer. Se menuplaner og priser her.

Aftaler, tilsyn og rapporter

Transport

I Ballerup kommune kører 20 buslinjer, herunder tre S-buslinjer, to E-buslinjer samt to lokale servicebuslinjer. Desuden tilbyder kommunen Flextur.

I kommunen er der også 5 S-togsstationer, der betjenes af S-togslinjerne C og H, der kører mellem København og Frederikssund.

Læs mere her: Transport i Ballerup Kommune

Vores Seniorrådsrepræsentant

Hvad er Seniorrådet?

Seniorrådet er valgt ved lov, og er en selvstændig forvaltningsenhed i Ballerup Kommune.

Seniorrådet har høringsret i alle initiativer der har betydning for ældre borgere i Ballerup. Det vil sige, at rådet skal høres, når kommunalbestyrelsen behandler en sag, der berører ældreområdet.

Seniorrådet tager generelle spørgsmål vedrørende de ældres forhold op til debat og fremsætter forslag til Kommunalbestyrelsen. Det kan f.eks. være spørgsmål vedrørende trafikforhold, kulturtilbud eller byudvikling.

Seniorrådsrepræsentanten i Sønderhaven er Birte Kramhøft.

Birthe deltager i de halvårlige beboer-pårørendemøder.
Birthe kan kontaktes via e-mail: birte.kramhoeft@webspeed.dk